Δημήτρης Κεραμάς

Ο Δημήτριος Κεραμάς γεννήθηκε στην Λάρισα και μεγάλωσε στον Πλαταμώνα Πιερίας όπου κατάγεται. Η πρώτη του προσέγγιση με την μουσική και με τα κρουστά μουσικά όργανα ήταν στην ηλικία των δώδεκα ετών. Στην Θεσσαλονίκη παρακολούθησε μαθήματα Ντραμς στην σχολή Agostini (Δ.Μπάρμπας), αργότερα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τους Αλέκο Παπαδόπουλο, Κώστα Αναστασιάδη και τον Φώτη Γιαννόπουλο.

Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εγγράφηκε στo Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με το δίπλωμα κλασικών κρουστών το 2003, (τάξη Α. Βασιλειάδη) είναι κάτοχος των πτυχίων Ωδικής, Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Αντίστιξης, Φούγκας και Παιδαγωγική Επάρκεια του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Συνέχισε ανώτατες μουσικές σπουδές στην Βιέννη στο Vienna Music Institute V.M.I. (Hochschule) όπου αποκτά με επιτυχία το πτυχίο Lehrbefähigungszeugnis I.G.P Schlagzeug-Drums, Jazz-Popular music. Έχει εμφανιστεί με ποικίλα διαφορετικά μουσικά σχήματα και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως καθηγητής κλασικών και σύγχρονων κρουστών-Ντραμς έχει διδάξει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα μουσικά σχολεία της Δράμας, της Θεσσαλονίκης, του Αλίμου, του Πειραιά, της Λάρισας, της Κατερίνης, των Σερρών, και της Κέρκυρας, και στα ωδεία “Αριστοξένειο“,“ Πρότυπο μουσική σχολή Βάρης,“ Δημοτικό ωδείο Αμπελοκήπων. Από το 2013 ζει και δραστηριοποιείται ως ενεργός μουσικός στην Βιέννη.

Φωτογραφίες Του Δημήτρη

Follow Us

Επισκεφτείτε μας

  • Γλυφάδα

    Μαραγκού 16, 166 75, 2108983604

  • Ν. Σμύρνη

    Ελ. Βενιζέλου 65, 171 23, 2109321126

  • Σε συνεργασία με το Modern Music Arts